Contenido del bloc.

Això és un bloc de muntanya i natura, no és la meva intenció que sigui cap bloc de resenyes d'excursions, no més es tracta de les meves sortides i de les experiències que he viscut ha aquestes sortides, res més. Si aquestes publicacions, poden servir per preparar les rutes de les persones que les veuen serà magnific, i de fet hem sentiré molt orgullós, però que quedir clar que les dades que hi surten no més és una orientació a l'activitat que es vol fer.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Pic de Ruf i circular a les valls de Incles i Fortangent.

Cim del pic de Ruf.


Un altre vegada amb uns dies de retard.......pero aquesta vegada per causes "justificadas", un doloròs imprevist amb forma de caiguda a la ultima sortida a fet que no estigui amb ganes de escriure.

Però bueno aixo es un altre historia, anem a lo realment important, que no es res mes que la impressionant sortida que hem fet a Andorra.
Es tracta de una circular típica de l'estiu que jo tenia ganes de probar-la al hivern, a mes a mes vem pujar al pic de Ruf, un cim modest dintre de las muntanyes que l'envolten pero que te una grimpadeta molt distreta per arribar a dalt, a mes te un ultim pas amb un pati impressionant, el que li dona un ambient molt maco a la pujada.

Refugi de Juclar, al costat dels estanys del mateix nom.


Sortim de l'aparcament de la vall d'Incles per pujar als estanys de Juclar, indret que es molt habitual de visitar al estiu però que ara es bastant solitari, una vegada als estanys li fem un cop d'ull al nou refugi de Juclar abans de seguir cami cap al coll de Juclar, des-de aquest coll girem cap a l'est per pujar al proper coll d'Alba, amb unes vistes impressionants de les valls de Juclar y d'Alba, a mes de la cresta que uneix als cims de Noè i Escobes. Des-de aquí no mes ens queda la grimpadeta fins l cim del pic de Ruf, una vegada a dalt del cim dediquem uns minuts a descansar, menjar alguna cosa i fer un bon grapat de fotos, hi ha un gran panorama local en el que destaca la gran silueta del pic de Rulhe ja dintre de França.


Collada de Juclar, derrera els estanys de Juclar i el pic de la Tossa de Juclar.














Desfem el camí fins al coll de Juclar i baixem per la vessant francesa fins a l'estany de Joclar, indret on fem una bona parada per descansar i sobre tot per menjar un bon entrepá.

Estany de Juclar, a la vessant francesa, es la hora de l'apat.





Després de l'apat continuem la baixada per l'estanyol i un xic mes avall trobem el corriol (mig tapat per la neu) que va desde el refugi de Rulhe fins als estanys de Fortangent, l'agafem direcció als estanys. Al cap de mig hora, mes o menys, arribem a aquest marave-llosos estanys, des-de aquí ja no mes ens queda una suau pujada fins al coll de Fortangnet o d'Incles, de aquí fins al aparcament ens queda una baixada, que tot i no ser molt llarga a nosaltres si que ens u sembla, ja que ja portávem 8 hores caminant i a sobre se estava fent de nit.

Estany de Fortangent, al fons el coll del mateix nom, per a on tornarem a Andorra.


Cap a las sis i mitga de la tarda, ja de nit, després de 9 hores i mitja de ruta, arribem a l'aparcament donant per tancada una sortida realment impressionant.

La resta de fotos les podeu veure aquí:

2 comentaris:

  1. És tècnicament difícil amb neu, és l'altre que rumiàvem de fer al novembre.

    Gràcies de nou

    ResponElimina
  2. Hola, doncs no gaire, el tram de creuar els estanys pot ser el pitjor, desp´res la pujada al coll es asequible, del coll al cim també es pot fer bé, tot i que l'ultim pas abans del cim amb neu o gel pot estar complicat.

    salu2

    ResponElimina